FAQ

  • Pražíte kávu sami?

Ano, pražení kávy probíhá v naší pražírně na základě Vašich objednávek. To zaručuje čerstvost dodané kávy.

  • Odkaď pochází Vaše káva?

Spolupracujeme s osvědčenými dodavateli z celého světa.

  • Jaké jsou možnosti doručení zboží?

Zboží je doručováno PPL či Zásilkovnou. Po předchozí domluvě je možné doručení i přímo od nás.

  • Jak je zajištěna kvalita kávy?

Dbáme na kvalitu produktů od samotného výběru až distribuci finálního produktu. Při pražení používáme odpovídající technologie a pravidelně testujeme naše produkty.

  • Jaké jsou způsoby platby?

Platby je možné provádět za pomoci platebních karet, bankovním převodem, QR kódem nebo dobírkou.

  • Je možné dopravit zboží zdarma?

Doprava zdarma při objednávce nad 1500 Kč.

FRENCH PRESS

Pro svou jednoduchost, patří tato metoda přípravy filtrované kávy mezi nejoblíbenější. 

 

Příprava:

Velmi hrubě namletou kávu nasypeme na dno nádoby a zalijeme horkou vodou o teplotě 92-96°C. Extrahujeme po dobu 3-4 min. a v průběhu můžeme kávu zamíchat. Poté se kávová sedlina pomalu stlačí pístem směrem dolů. Kávu ihned podáváme, aby nebyl překročen čas extrakce.

Na 100 ml vody si připravíme zhruba 6 g velmi hrubě namleté kávy. Množství kávy si lze upravit dle preferencí.

MOKA EXPRESS

Moka Express pracuje na jednoduchém principu vysokého tlaku a vodní páry.

Ovšem vzhledem k tomu, že se zde káva rychle ohřívá pomocí vařící vody, může pak mít výsledná káva lehce připálenou chuť.

Příprava:

Do spodní nádobky nalejeme studenou vodu. Na sítko pak nasypeme středně hrubě pomletou kávu (není nutné pěchovat). Horní část zašroubujeme a dáme vařit.

DŽEZVA (IBRIK)

Velmi populární a zároveň nejstarší způsob přípravy kávy. S největší pravděpodobností má původ v Turecku. Vzhledem ke způsobu přípravy, patří tato káva k nejsilnějším, co do obsahu kofeinu.

Příprava:

Na jeden šálek použijeme 7-8 g velmi jemně namleté kávy, 4 g cukru (cca jedna kávová lžička) a 100 ml studené vody. Důležité je dodržet správné pořadí. 

Džezvu dáme nad plamen, nebo kamna a počkáme, než dosáhne bodu varu. Než se tak stane, tekutina vzkypí až po horní okraj vody. Sundáme džezvu z hořáku a tento postup opakujeme 3x. Kávu pak necháme chvíli odstát, aby klesla sedlina.

3 položek celkem
Zpět do obchodu