FAQ
Ano, pražení kávy probíhá v naší pražírně na základě Vašich objednávek. To zaručuje čerstvost dodané kávy.
Spolupracujeme s osvědčenými dodavateli z celého světa.
- Jaké jsou možnosti doručení zboží?
Zboží je doručováno PPL či Zásilkovnou. Po předchozí domluvě je možné doručení i přímo od nás.
- Jak je zajištěna kvalita kávy?
Dbáme na kvalitu produktů od samotného výběru až distribuci finálního produktu. Při pražení používáme odpovídající technologie a pravidelně testujeme naše produkty.
- Jaké jsou způsoby platby?
Platby je možné provádět za pomoci platebních karet, bankovním převodem, QR kódem nebo dobírkou.
- Je možné dopravit zboží zdarma?
Doprava zdarma při objednávce nad 1500 Kč.
FRENCH PRESS
Pro svou jednoduchost, patří tato metoda přípravy filtrované kávy mezi nejoblíbenější.
Příprava:
Velmi hrubě namletou kávu nasypeme na dno nádoby a zalijeme horkou vodou o teplotě 92-96°C. Extrahujeme po dobu 3-4 min. a v průběhu můžeme kávu zamíchat. Poté se kávová sedlina pomalu stlačí pístem směrem dolů. Kávu ihned podáváme, aby nebyl překročen čas extrakce.
Na 100 ml vody si připravíme zhruba 6 g velmi hrubě namleté kávy. Množství kávy si lze upravit dle preferencí.
MOKA EXPRESS
Moka Express pracuje na jednoduchém principu vysokého tlaku a vodní páry.
Ovšem vzhledem k tomu, že se zde káva rychle ohřívá pomocí vařící vody, může pak mít výsledná káva lehce připálenou chuť.
Příprava:
Do spodní nádobky nalejeme studenou vodu. Na sítko pak nasypeme středně hrubě pomletou kávu (není nutné pěchovat). Horní část zašroubujeme a dáme vařit.
DŽEZVA (IBRIK)
Velmi populární a zároveň nejstarší způsob přípravy kávy. S největší pravděpodobností má původ v Turecku. Vzhledem ke způsobu přípravy, patří tato káva k nejsilnějším, co do obsahu kofeinu.
Příprava:
Na jeden šálek použijeme 7-8 g velmi jemně namleté kávy, 4 g cukru (cca jedna kávová lžička) a 100 ml studené vody. Důležité je dodržet správné pořadí.
Džezvu dáme nad plamen, nebo kamna a počkáme, než dosáhne bodu varu. Než se tak stane, tekutina vzkypí až po horní okraj vody. Sundáme džezvu z hořáku a tento postup opakujeme 3x. Kávu pak necháme chvíli odstát, aby klesla sedlina.